top of page

OVER ONS

De Nick Gillekens Foundation is ontstaan in 2015. Drijvende kracht erachter is Nick Gillekens, doelman bij KVC Westerlo. Verder zijn er ook talloze vrijwilligers die mee de handen uit hun mouwen steken om van de evenementen georganiseerd door de Foundation een succes te maken.

 

Jaarlijks organiseert de Nick Gillekens Foundation een voetbaltornooi ten voordele van het Kinderkankerfonds.


​Waarom het Kinderkankerfonds?

​Enkele jaren geleden bezocht Nick Gillekens met zijn toenmalige club OH Leuven voor de eerste maal de kinderafdeling van het UZLeuven waar kankerpatiëntjes behandeld worden. Hij was zodanig onder de indruk van het hele gebeuren, de verhalen, de moed maar ook van de inspanningen van iedereen om het de kankerpatiëntjes zo aangenaam mogelijk te maken dat hij besloot om ook zijn steentje bij te dragen. Hij speelde al langer met het idee om een zomervoetbaltornooi te organiseren en zo werd de Nick Gillekens Cup geboren ten voordele van het Kinderkankerfonds.


De afgelopen edities werd meer dan € 82.000 ingezameld en overhandigd aan het Kinderkankerfonds Leuven. Met dit geld maken zij het leven van elk kind met kanker, maar ook de naaste familie ervan, aangenamer. Dit gaat van een zinvolle begeleiding en ondersteuning, leuke uitstapjes tot een aangepaste thuiszorg zodat kinderen in hun vertrouwelijke omgeving kunnen herstellen.

Meer dan alleen voetbal

​Tijdens de Nick Gillekens Cup kunnen spelers en toeschouwers genieten van voetbal, een geweldige sfeer en heel wat randanimatie. Voor een hapje en een drankje is er een uitgebreid assortiment aan drank- en eetstanden, waaronder een cocktail- en pastabar. Kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen, supporteren voor hun favoriete team of genieten van een lekker ijsje. De iets oudere generatie kan ondertussen genieten van een heerlijk glaasje in de loungebar op muziek van live DJ’s.

​Met een goed gevulde tombola, de veiling van gesigneerde wedstrijdshirts van bekende voetballers en een ruim aanbod aan lekkere dranken hoopt de organisatie ook dit jaar weer een mooi bedrag op te halen.

 

“Alle opbrengsten gaan naar het Kinderkankerfonds. We steunen een goed doel en genieten samen met de spelers en toeschouwers van een gezellig lenteweekend, een win-win voor iedereen”, aldus Nick Gillekens.

bottom of page